dijous, 10 de desembre del 2009

Quadrícules de xocolata


Vaig treure la recepta d'aquetes galetes d'un llibre anomenat "Chocolate", que vaig trobar a la biblioteca, que em va enamorar!!! Aquestes galetes són una garantia d’èxit, sempre queden súper bones, i no són difícils de fer. He passat la recepta a alguna companya de feina i també li han sortit molt bones quan les ha fet. Seguint la recepta, veureu que no tindreu cap problema!


Ingredients:

- 175 g de mantega estovada
- 6 cullerades de sucre llustre
- 1 culleradeta d’essència de vainilla o la pell de ½ taronja ratllada
- 250 g de farina
- 25 g de xocolata negra, fosa
- 1 mica de clara d’ou batuda

Preparació:

Engreixa lleugerament una plata per al forn o posa-hi paper vegetal.
En un bol, bat la mantega amb el sucre llustre fins a obtenir una crema lleugera i esponjosa. Afegeix l’essència de vainilla o la ratlladura de taronja. Incorpora la farina poc a poc per a formar una pasta suau. Quan afegeix-hi la última part de la farina, amassa una mica amb les mans.
Divideix la pasta en dues parts iguals i incorpora la xocolata fosa a una de les meitats. Tapa les dues parts per separat i deixa que es refredin a la nevera uns 30 minuts.
Estira cada tros de pasta amb un corró en un rectangle de 7,5 x 20 x 3 cm aproximadament. Pinta un dels dos rectangles amb una mica de clara d’ou batuda i col·loca l’altre rectangle a sobre. Talla el bloc de pasta per la meitat a lo llarg, i dóna-li la volta a una de les tires. Pinta un costat d’una de les tires amb clara d’ou batuda i ajunta-la a l’altra tira per a formar la quadrícula.
Talla a llesques fines el bloc de pasta, i col·loca-les a sobre la plata de forn, deixant espai entre elles ja que augmenten una mica el seu volum durant la cocció.
Cou les quadrícules al forn escalfat prèviament a 180ºC durant uns 10 minuts, fins que estiguin fermes.
Deixa que es refredin una mica a la plata abans de passar-les amb una espàtula a una reixeta metàl·lica perquè s’acabin de refredar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.