dimarts, 9 de febrer de 2010

Tiramisú de Torró


Vaig veure aquesta recepta a la cuina de casa i vaig pensar que seria molt interessat fer-la com a postre del sopar de Cap d'Any, ja que el torró és un ingredient força típic de les dates que acabem de passar.
He de confesar que a mi el Tiramisú m'encanta i és per això que quan vaig veure la recepta vaig tenir molt clar que la faria. Finalment va se l'escollida entre tres opcions diferents i la veritat és que no me'n penedeixo gens, perquè queda un postre lleuger i deliciós!

Vaig seguir al peu de la lletra la recepta de la Gemma, excepte pel tema de la decoració, que vaig tenir un problema tècnic amb el caramel, i amb els melindros, ja que jo quan faig Tiramisú prefereixo fer una planxa de pa de pessic.

La foto no és gaire bona, però el dia de cap d'any no estavem per fotos artístiques! jiji  Però era boníssim de veritat!!!

Ingredients:

Per la crema:

- 75g de torró de Xixona
- 1 cullerada rasa de sucre
- 2 ous
- 250g de mascarpone
- 6 melindros durs

Pel pa de pessic:

- 4 ous
- 100 g de sucre
- 100 g de farina
- un sobre de llevat

Per l’almívar:

- 50g de sucre
- 200ml d’aigua
- 1 rajolí de moscatell

Preparació:

Fer un almívar lleuger amb aigua, sucre i un rajolí de moscatell. Reservar.

Per al pa de pessic, batre els rovells amb la meitat del sucre fins que estiguin espumoses. Munta les clares a punt de neu, i quan estiguin gairebé muntades afegeix la resta del sucre i segueix muntant-les. Afegeix-les als rovells.

Barreja la farina i el llevat i incorpora-les a la massa anterior. Utilitza una cullera o una espàtula per a barrejar-les.
Forra una plata de forn amb paper vegetal i estén a sobra la massa. Fica al forn (prèviament escalfat) a 160-170 graus fins que el pa de pessic estigui fet, aproximadament 10-12 minuts.
Un cop fred, es talla en cercles o quadrats i es reserva. Us en sobrarà força, però es bo per menjar tal qual!

Per fer la crema, muntar els rovells d’ou amb el sucre fins que doblin el seu volum. Afegir el mascarpone, el torró ratllat i barrejar bé. Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les suaument a la mescla anterior.
 
Remullar els melindros amb l’almívar reservat i col·locar-los al fons de les copes. Repartir la crema sobre els melindros i deixar a la nevera fins el moment de servir. És molt millor fet d’un dia per l’altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.