dilluns, 12 d’abril del 2010

Galetes Blaugrana


Per endolcir una mica el sopar de Derbi vaig fer aquestes galetes. És la mateixa recepta que les Quadrícules de Xocolata, però sense xocolata i amb colorants per intentar simular la bandera del Barça.
He d’admetre que finalment, al fornejar-les, el color blau de la bandera va quedar un pèl verdós, però eren boníssimes igual!


Ingredients:

- 175 g de mantega estovada
- 6 cullerades de sucre llustre
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- 250 g de farina
- 1 mica de clara d’ou batuda
- colorant alimentari blau i vermell

Preparació:

Engreixa lleugerament una plata per al forn o posa-hi paper vegetal.
En un bol, bat la mantega amb el sucre llustre fins a obtenir una crema lleugera i esponjosa. Afegeix l’essència de vainilla. Incorpora la farina poc a poc per a formar una pasta suau. Quan afegeix-hi la última part de la farina, amassa una mica amb les mans.
Divideix la pasta en dues parts iguals i tenyeix cadascuna d'elles amb els colorants. Tapa les dues parts per separat i deixa que es refredin a la nevera uns 30 minuts.
Estira cada tros de pasta amb un corró en un rectangle, el rectangle de color blau ha de ser més ample que el de color vermell, més o menys com l'amplada que volguem que tinguin les galetes. Pinta un dels dos rectangles amb una mica de clara d’ou batuda i col·loca l’altre rectangle a sobre. Talla el bloc de pasta en 2 tires i talla també la tira de color blau.Pinta un costat de les tires amb clara d’ou batuda i pilal-les, de manera que a sobre i a sote quedi una tira de color blau. Embolica el bloc de pasta en paper film i torna a deixar-la a la nevera perquè s'endureixi una mica.

Talla a llesques fines el bloc de pasta, i col·loca-les a sobre la plata de forn, deixant espai entre elles ja que augmenten una mica el seu volum durant la cocció.

Cou les galetes al forn escalfat prèviament a 180ºC durant uns 10 minuts, fins que estiguin fermes.
Deixa que es refredin una mica a la plata abans de passar-les amb una espàtula a una reixeta metàl·lica perquè s’acabin de refredar.


4 comentaris:

  1. Jo penso que gràcies a aquestes galetes, el Barça va jugar tan bé dissabte. Molts petons.

    ResponElimina
  2. Uau, t'han quedat favuloses, segur que els aficionats al Barça no en van deixar ni una engruna, jejeje...

    ResponElimina
  3. La cuina vermella, segur que va ser per les galetes i per les bones vibracions que enviavem tots plegats un cop sopats! merci pel comentari.

    Gemma, eren boníssimes certament, però és que aquesta recepta no falla mai sempre queden super bones! merci pel comentari.

    ResponElimina
  4. Ei! Quina pinta que tenen! Jo tinc dos blaugranes a casa, així que aquesta recepta me l'apunto als pendents per fer-la un dia. A veure si em queden tan bé com a tú.

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.