divendres, 14 de maig de 2010

Llom de porc amb salsa de ceba i panses


Seguint amb la meva cerca de receptes que no siguin gaire calòriques, per poder continuar amb la dieta, vaig trobar aquesta que hem va semblar molt adient, i que permet no menjar el llom a la planxa com fem sempre!
La recepta la vaig trobar a un blog anomenat Las cosas de Maite, quan buscava desesperadament una manera de fer uns trossets de llom d’alguna manera diferent!
Us recomano aquesta recepta que és molt bona i fa que el llom quedi molt sucós.


Ingredients:

- 1/2 kg de filets de llom de porc
- 1 ceba
- 3-4 alls
- 1 got de vi blanc
- 1 got d’aigua
- 1 fulla gran de llorer
- 1 cullerada de Maizena
- Panses
- Oli d’Oliva
- Nou moscada
- Pebre blanc molt
- Sal


Preparació:

Picar la ceba ben fina i en una cassola coure amb un rajolí d’oli. Quan estigui daurada afegir el llorer, els alls sencers, una mica de nou moscada, sal, el vi blanc, l’aigua i la Maizena (dissoldre-la abans amb una mica del vi o de l’aigua).
Deixar bullir uns 15 minuts aquesta barreja.
Mentre, fregir els filets de llom salpebrats en una paella amb oli d’oliva (que no quedin molt secs), i anar reservant.
Passats els 15 minuts triturar tots els ingredients de la salsa (treure abans la fulla de llorer) amb la batedora. Després de triturar es pot passar la salsa per un xino o un colador.
Posar a la cassola la salsa, els filets de llom i les panses. Deixar bullir uns altres 15 minuts més i ja ho tenim llest!!


Nota: Jo vaig posar uns xampinyons per acompanyar.
No ho he provat amb cap altre tipus de carn, però penso que també pot quedar molt bo amb una mica de pit de pollastre o carn de vedella, com la que s'utilitza pel fricandó!

3 comentaris:

  1. M'agrada la recepta, trobo que el lloma a vegades queda molt sec, però fet amb aquesta salseta ha de quedar més melós i sucós...

    ResponElimina
  2. Aquesta salseta és d'aquelles de no poder sucar-hi pa. és una recepta realment bona!! Molts petons.

    ResponElimina
  3. Gràcies a totes dues!! Certament, així el llom queda més melós i no es fa tant pesat fer dieta! Seguirem en aquest camí a veure que més puc trobar!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.