dissabte, 1 de maig del 2010

Pastís de carbassa amb crema de carbassó


Per reis em van regalar un llibre d'en Karlos Arguiñano i encara no l'havia estrenat!!! Així que l'altra dia fullejant-lo em vaig decidir a fer aquesta recepta, que trobo que és una manera estupenda de menjar verdura, tot i que light light no és!!


És una recepta força fàcil i un plat perfecte per a un sopar, ja que amb un únic plat tenim tot el necessari, verdures i proteïnes! Fantàstic i fàcil, com tots els plats d'aquest gran cuiner!


 
Ingredients:
 
- 3/4 kg de carbassa
- 300 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
- 5 ous
- 1 got de nata líquida
- nou moscada
- sal
- pebre
- mantega
- pa ratllat

Per la crema de carbassó:

- 1 carbassó
- 1 patata
- oli d'oliva

Preparació:

En un bol gran bat els ous. Posa-hi sal. Incorpora la carbassa picada fina barrejant-ho tot bé. Afegeix el formatge i la nata. Remena bé. Afegeix una mica de nou moscada i pebre. Posa aquest preparat un motlle tipus cake untat amb mantega i pa ratllat.
Fica-ho al forn al bany maria durant 45 minuts a 180º graus.
Per preparar la crema de carbassó, talla a trossos el carbassó i posa’l a coure en una cassola amb aigua bullint juntament amb la patata pelada i a trossos. Afegeix una mica de sal i un rajolí d’oli i deixa-ho coure 20 minuts. Un cop cuit tritura-ho.
Serveix el pastís demotllat i tallat (quan sigui fred) i acompanya’l amb la crema de carbassó calent.


2 comentaris:

  1. M'encanten aquests pastissos salats, admeten moltes variacions i queden molt vistosos. La foto del tall t'ha quedat genial :)
    No ho he provat mai amb philadelphia, i penso que ha de quedar molt bé. El proper cop ho faré així ;)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Gemma!! Un elogi així d'una experta com tu és una gran alegria!!! Certament, aquests pastissos salats són una aposta assegurada i un gran recurs!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.