dilluns, 21 de febrer del 2011

Muffins-Donut


I seguim amb la segona part de l'esmorzar per la feina!!

Aquests són l'altre tipus de muffins que vaig portar a la feina el dia del meu aniversari. També vaig treure la recepta del blog Bocadosdecielo.
El resultat són uns muffins amb gust a vainilla que recorden una mica als donuts, ja que porten un glassejat per sobre molt semblant als dels típics donuts que tots hem menjat!!!

Espero que us agradin!!



Ingredients:

- 300gr de farina.
- 1 / 2 sobre llevat royal.
- 1 culleradeta de bicarbonat.
- Una mica de sal.
- 2 ous.
- 250 g de iogurt.
-100gr. de sucre moré
- 4 cullerades soperes d'oli.
- Una culleradeta de cafè de vainilla en pols.

Per a la glaça:

- 100gr. de mantega fosa.
- 75 gr. de sucre glas.
- 1 culleradeta de vainilla en pols.

Preparació:

Preescalfar el forn a 200 º.
Mentre, barregem la farina amb el llevat, el bicarbonat i la sal.
D'altra banda barregem els ous amb el iogurt, el sucre moré, l'oli i la vainilla.
Unir les dues barreges, el just per humitejar els ingredients secs.Posar en motlles de magdalenes o muffins.
Enfornar 15 minuts.

Cobertura: barrejar el sucre blanc amb la vainilla en pols i la mantega fosa. Quan traguem els muffins, en calent arrebossar en aquesta glaça.


I aquí tots els muffins-donut llestos per marxar cap a la feina!!


















dilluns, 14 de febrer del 2011

Muffins de xocolata i cireres


Hola a tots i a totes!!!

Ja fa gairebé 6 mesos que no escric res al blog, però és que he estat molt i molt liada tots aquests mesos i les meves creacions culinàries no han estat res extraordinari! Però quin millor dia per penjar un nou post que el dia del meu aniversari! Si si, avui és el meu aniversari i per això us presento uns muffins que he fet per portar a la feina i celebrar l'esdeveniment!

He portat dos tipus de muffins, uns de xocolata i cireres, que són els que presento en aquest post, i uns de vainilla o donuts-muffins, que penjaré més endavant. Totes dues receptes les he extret d'un blog anomenat Bocadosdecielo, que té unes receptes i unes fotografies fantàstiques!!!

També he extret d'aquest blog la idea dels paperets dels muffins! L'autora del blog explica com amb un trosset de paper de forn i un trosset de paper de regal fer uns paperets per magdalenes molt originals i personalitzats! He de dir que a mi els paperets no m'han quedat tan macos com a la Clemenvilla, però segurament ha sigut perquè vaig utilitzar flameres com a motllos. Tot i això, han cridat molt l'atenció i no ha quedat ni una engruna!



Ingredients:

- 220gr. de farina
- 24 cireres confitades
- 120 gr. oli de girasol
- 50 gr. de cacau amarg
- 2 cullerades de cafè de llevat
- 120 gr. de sucre moré
- 2 ous
- 180 gr. de llet
- Una mica de bicarbonat.

Preparació:

En un bol barregem els ingredients secs: la farina, el cacau, el llevat, el bicarbonat i el sucre.
En un altre bol batem una mica els ous i afegim la llet i l'oli.
Ajuntem els líquids amb els sòlids i no s'han de barrejar molt, si queda algun grumoll no passa res.
Aboquem la barreja sobre els motlles i posem dos o tres cireres per sobre.
Posem els muffins al forn a 175 º uns 20 o 25 minuts.


I aquí una foto de tots els muffins llestos per anar cap a la feina!