dilluns, 26 de desembre de 2011

Flam de torró



Aquest són les postres que vaig fer pel dinar d'ahir. La recepta la vaig treure del blog de la Gemma, de la cuina de casa, que sempre penja receptes molt "resultones" i garantitzades!
Aquest flam no queda tan suau com un flam d'ou però té força gust de torró, ideal per a aquestes dates!
La Gemma havia fet aquestes postres al microones, però jo les he fet al forn, al bany maria durant una hora i mitja més o menys.
Ara us ho explico!!

Ingredients:

- Caramel
- 6 ous
- 500ml de llet
- 400g de torró de xixona
- 3 cullerades soperes de sucre

Preparació:

Ratllar el torró. Batre els ous, la llet i el sucre. Barrejar amb el torró i abocar al motlle untat amb caramel. Coure-ho al forn al bany Maria durant 1 hora o hora i mitja (segons el tipus de motlle) a 180º. Per controlar si és cuit punxar amb un escuradents.



dimarts, 20 de desembre de 2011

Rissotto de xampinyons i carxofes amb tempura de gambes



Bé, com gairebé tot el que penjo al blog, m'encanta el Rissotto, i crec que de gairebé qualsevol cosa, sempre que sigui un bon rissotto, perquè trobes cada cosa.....
Com hem passa sovint, un dia vaig veure que en Karlos Arguiñano feia un Rissotto de xampinyons molt senzill i que semblava quedar deliciós, així que no vaig trigar a provar la recepta. La he fet moltes vegades i amb diferents ingredients i sempre queda magnífic i és molt fàcil de fer!

Ingredients (4 pers.):

- 200g. Arrós
- 600g. Xampinyons
- 4 Carxofes
- Brou de verdures
- 12 Cues de gamba pelades
- 2 cullerades de farina
- Aigua
- 1 Ceba
- Oli d’oliva
- Sal


Preparació: 

Pica la ceba i afegeix-la a una cassola amb un rajolí d’oli. S'assaona i deixa ofegar. Quan agafin color, neteja i trosseja les carxofes i els xampinyons. Afegeix primer les carxofes i quan estiguin una mica cuites afegeix els xampinyons. Cuina a foc mitjà. Quan es daurin, afegeix l'arròs. Aboca 2 cassons de brou calent i remou, perquè vagi traient la fècula. Segueix afegint, a poc a poc, el brou calent sense deixar de remenar. Si ens quedem sense brou podem escalfar una mica d'aigua i anar-la afegint. Cuina a foc mitjà fins que l’arròs estigui cuit.
Amb la farina i l’aigua molt molt freda fer una barreja no gaire espessa, afegint una mica de sal, passar les cues de gamba per aquesta barreja i fregir en oli abundant i força calent. Treure les gambes i posar-les a sobre d’un paper absorbent per què deixin anar l’oli sobrant.
Per emplatar, posar el rissotto acompanyant de tres gambes en tempura.


dimecres, 14 de desembre de 2011

Natilles

 
No sé quant de temps fa que tinc aquesta recepta, però a casa meva els làctics són una addicció, així que tot sovint intento fer natilles, flam o quallada. Amb  aquesta recepta queden unes natilles ben fines i no tenen cap misteri, tan sols cal vigilar que no arrenquin al bull, coure-les a foc ben suau, per tal que l’ou no qualli.

Espero que us agradin!! Bon profit!


Ingredients:

- 8 rovells d'ou
- 1 l de llet
- 150 gr de sucre
- 1/2 pell de llimona
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 branca de canyella
- galetes tipus Maria
 
Preparació:

Batre els rovells amb el sucre en un bol, fins que estiguin espumosos.
Escalfar la llet en un cassó amb la pell de llimona i la branca de canyella; deixar-la bullir i retirar.
Incorporar la llet, a poc a poc, als rovells batuts, al mateix temps que es remouen enèrgicament.
Apropar al foc i continuar movent fins aconseguir una crema, vigilant que no bulli perquè els rovells no cuallin. Quan les natilles estiguin ben cuallades i en el seu punt, retirar el cassó del foc.
Posar-les calentes en una font de servir o en recipients individuals. Si es posen en recipients individuals, posar-hi una galeta a sobre de cadascuna, tirar-hi canyella en pols i deixar-les refredar completament abans de ficar-les a la nevera.

dilluns, 5 de desembre de 2011

Magret d'ànec amb salsa de maduixes



He de confessar que m’encanta l’ànec. Sí, m’encanta, i de qualsevol manera, magret amb salsa, magret a la brasa, confit d’ànec, etc… Per això, i aprofitant que tenia un grapat de maduixes al congelador em vaig decidir a fer aquesta recepta. Va sortir remenant algun dels diversos llibres de cuina que tinc i em va semblar extraordinària des de l’inici.

La salsa es pot tenir feta d’abans i quan has de dinar només cal fer el magret, així que és fantàstica i força ràpida de fer!

Ingredients (2 pers.):

- 500g de magret d’ànec
- 200g de maduixes
- 40g de mantega
- 1 cullerada de Cointreau
- 1 cullerada de rom
- Sal
- Pebre negre molt
- Una culleradeta de sucre

Preparació:

Per preparar la salsa, poseu en un cassó la mantega, les maduixes netes, el rom, el Contreau i una mica de sucre, sal i pebre. Feu-ho bullir tot uns 7 minuts i tritureu-ho amb el túrmix. Ha de quedar una salsa molt fina.

Salpebreu el magret i fregiu-lo a foc lent per la part greixosa. Quan estigui daurat fregiu-lo una mica per l’altra banda. Talleu-lo a làmines molt fines i col•loqueu-les al plat.

Per servir, posar una mica de salsa per sobre del magret.

Jo per decorar he usat uns talls de poma passats per la paella amb una mica de mantega i sucre i unes patates fregides tallades a làmines ben fines.

Que vagi de gust!