diumenge, 15 de juliol de 2012

Llet fregida


Després de 2 mesos amb el blog inactiu, perquè entre unes coses i altres el temps passa volant, torno amb una recepta que gairebé tothom a tastat però que jo no havia fet mai a casa, i això que no té cap misteri!
La llet fregida no són unes postres gaire típiques a Catalunya, però fora d'aquí són força les regions on és consumeix i es troba a qualsevol carta de restaurant.
El gustet a canyella i sucre és tan típic dels postres del nostre país.... i el resultat és unes postres lleugeretes i d'un gustet molt bo.


Ingredients:

- 500 ml de llet
- 50 gr de sucre
- 50 gr de farina de blat de moro (Maicena)
- una branca de canyella
- un tros de pell de llimona
- 1 ou
- farina
- oli per fregir
- sucre
- canyella en pols


Preparació:

Reservem una mica de la llet freda i posem la resta en un cassó amb la branca de canyella i la pell de la llimona fins que arranqui al bull. Deixem reposar una mica per tal que infusioni. La colem.
Barregem el sucre i la farina de blat de moro i les dissolem en la llet freda que havíem reservat. Afegim aquesta barreja a la llet que hem infusionat i la tornem a posar al foc sense deixar de remoure fins que arrenqui al bull i espesseixi.
La posem en un motlle o en una plata i la deixem refredar. Jo la vaig posar una estona a la nevera quan s’havia refredat.
Tallar-la a trossos, passar-la per farina i ou batut i fregir. Un cop l’haguem tret del foc, deixar-la refredar una mica i abans que estigui freda arrebossar amb sucre i canyella. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.