dimecres, 3 d’octubre de 2012

Mousse de cervesa i xocolata




Allò promès és deute que es diu!! Ja vaig comentar a l’anterior entrada que tenia pendent de publicar la recepta que vaig presentar al concurs que la revista CUINA va fer per blogaires i amb la cervesa com a protagonista.
No us espanteu, perquè tot i que sembli que aquesta recepta és molt complicada, no ho és, però té força feina, perquè s’han de fer 3-4 preparacions diferents.
Finalment la meva recepta no va resultar finalista al concurs, però he de dir que a casa va ser la guanyadora perquè a tots els va agradar molt!!!

Ingredients: 

Per la base:

- 110 g farina
- 33 g cacau en pols
- 176 g sucre
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 110 ml cervesa negre
- 110 g mantega a temperatura ambient
- 62 ml nata líquida per muntar
- 1 ou
- ½ culleradeta de vainilla líquida

Per la mousse de xocolata:

- 200 ml nata per muntar
- 2 clares d’ou
- 100 g  xocolata per fondre
-  3 fulls de gelatina
- 50 g sucre
- 100 ml llet

Per la mousse de cervesa:

- 200 ml nata per muntar
- 2 clares d’ou
- 200 g  crema de cervesa
- 3 fulls de gelatina
- 50 g sucre
- 50 ml llet

Per la crema de cervesa:

- 200 ml llet
- 125 ml cervesa negra
- 20 g sucre
- 10 g farina de blat moro (maicena)
- ½ cullerada de suc de llimona
- 1 ou
- ½ culleradeta de canyella
- Un polsim de gingebre molt

Preparació:

Per la base:

Prescalfar el forn a 180ºC.
Posar en un cassó la cervesa a escalfar i quan tingui temperatura posar-hi la mantega tallada a trossos. Remoure fins que la mantega s’hagi desfet i retirar del foc. Reservar.
Posar en un bol els ingredients secs: farina, cacau, sucre i bicarbonat; i barrejar-ho bé. Reservar
En un altre bol batre l’ou, la vainilla i la nata líquida. Afegir-hi la barreja de cervesa amb mantega, que ja s’haurà refredat una mica, i barrejar bé.
Afegir a poc a poc la barreja líquida als ingredients secs i remoure fins que s’obtingui una barreja homogènia, sense grumolls.
Folrar una plata de forn amb paper de forn i posar-hi la barreja, de manera que quedi una base prima.
Posar al forn durant uns 10 minuts fins que al punxar-ho surti el ganivet o punxó net.
Deixar refredar i un cop fred tallar a la mida dels motlles o motlle que es vulgui utilitzar, i posar-ho al fons del motlle o motlles.

Per la mousse de xocolata:

Posar en remull en aigua freda els fulls de gelatina.
Desfer la xocolata amb la llet al microones, amb compte que no es cremi, i un cop dissolta afegir-hi la gelatina ben escorreguda i barrejar bé.
Muntar la nata ben freda amb el sucre.
Muntar les clares d’ou a punt de neu amb un polsim de sal per tal que quedin més fermes.
Barrejar amb moviments suaus i evolvents la barreja de xocolata amb la nata i, un cop estigui tot ben integrat, afegir-hi de la mateixa forma les clares d’ou a punt de neu.
Posar la mousse de xocolata al motlle o motlles i ficar a la nevera per tal que quedi ferma.

Per la mousse de cervesa:

Per començar cal preparar la crema de cervesa. Per fer-ho, es barreja força bé en un bol l’ou amb la farina de blat de moro, el sucre, la canyella, el gingebre i el suc de llimona.
Afegir-hi la cervesa i la llet i remenar-ho molt bé. Per espessir la crema, posar-la al microones a temperatura mitja en torns d’1 minut o 1 minut i mig i anar remenant entre torn i torn, fins que hagi agafat textura. També es pot espessir al bany maria.
Deixar refredar una mica la crema de cervesa.
Posar en remull en aigua freda els fulls de gelatina.
Escalfar la llet i desfer-hi la gelatina. Barrejar la llet amb gelatina i 200 g de la crema de cervesa que abans hem preparat.
Muntar la nata ben freda amb el sucre.
Muntar les clares d’ou a punt de neu amb un polsim de sal per tal que quedin més fermes.
Barrejar amb moviments suaus i evolvents la barreja de crema de cervesa amb la nata i, un cop estigui tot ben integrat, afegir-hi de la mateixa forma les clares d’ou a punt de neu.
Posar la mousse de cervesa al motlle o motlles i ficar a la nevera per tal que quedi ferma.

 

10 comentaris:

  1. Una recepta original i sorprenent. El maridatge de la cervesa i la xocolata ha de quedar molt bo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que al principi em feia una micona de por la mousse de cervesa, no sabia quin gust tindria ni si seria massa fort, però un cop la barreges amb la de xocolata té un puntet fantàstic!

      Elimina
  2. òndia, una recepta sorprenent Neus. M'hagrada molt aquest trio de colors que queden. Si si està feta amb guiness segur que m'agrada, perquè és una cervesa que m'entusiasme. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no havia provat la Guinness, perquè no sóc gaire cervesera, però la veritat és que m'ha sorprés gratament!! També faig fer una Tarta Guinness que corre per la xarxa i que és fantàstica! Ja la penjaré!

      Elimina
  3. Neus fantastica esta mousse de cerveza y chocolate y desde luego es para triunfar en casa y donde la pongas
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si la pruebas quedarás más sorprendido aún porque la combinación és muy especial!

      Elimina
  4. Quina bona pinta té! Tornare per açi prompte ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. m'alegra molt que t'hagi agradat!! T'espero!

      Elimina
  5. T'ha quedat molt maca i si a casa ja va ser guanyadora es el més important i deu ser veritat.
    Ens veien divendres!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que a casa tinc un públic força crític, així que si els va agradar ja estic molt contenta! Ens veiem divendres!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.