divendres, 16 de març del 2012

Guatlles en salsa caçadora


La guatlla és un au que mengem poc, en general, però la veritat és que són força bones de qualsevol manera, en salsa, al forn, etc... tenen un carn tendre i suau, i tot i que són un amica complicades de menjar perquè tenen els ossets molt petits, són delicioses.
Aquesta recepta és altra vegada del senyor Karlos Arguiñano, y la veritat és que és un èxit. La carn de les guatlles combina a la perfecció amb la salsa de verduretes i vi negre i queda molt suau i tendra.
Animeu-vos!

Ingredients (per 4 persones):

- 8 guatlles
- 1-2 cebes vermelles
- 1 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1 poma
- 2 grans d'all
- 2 unces de xocolata
- 1 got de vi negre
- aigua
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre
- orenga

Preparació:

Salpebra les guatlles i enrosseix en una paella amb oli. Reserva-les.
Pela i làmina 2 grans d'all i daura'ls a l'olla ràpida amb un rajolí d'oli. Pica la ceba, el pebrot verd i la pastanaga i afegeix-los a l'olla.
S'assaona i incorpora 15-20 grans de pebre negre i una culleradeta d'orenga. Deixa que es coguin una mica les verdures. Quan estiguin una mica cuites, afegeix la poma trossejada, sense cor i amb pell.
Afegeix les guatlles i aboca el vi i un got d'aigua. Tanca l'olla i cuina (al 2) durant 4 minuts a partir de que pugi la vàlvula de seguretat.
Obre l'olla i col·loca les guatlles a la paella on s'han daurat. passa la salsa pel passapuré o túrmix i afegeix-la a la paella de les guatlles. incorpora les unces de xocolata i deixa cuinar a foc suau durant 8-10 minuts.


dijous, 8 de març del 2012

Flam a la llimona


Hola a tots i a totes!!! Avui torno amb aquestes fantàstiques postres, suau, lleuger i amb un gustet a llimona que el fa molt adequat per a unes postres d’un dinar copiós o per a qualsevol ocasió.
Estic fent la col·lecció “Delicias al Horno” de Planeta d’Agostini i proposaven la recepta d’un flam a la taronja, però vaig preferir modificar la receptar i fer-lo amb gustet de llimona.
Us el recomano!!
Us passo la recepta tal i com jo la vaig fer.
Ahhhh!! Com podreu veure a les fotografies el caramel em va quedar força claret,  però és que jo i el caramel no ens portem gaire bé.... després de tres intents vaig preferir no fer-lo més fosc perquè la vegada anterior se’m va cremar mentre el posava als motllos.... bé una peripècia!! A part del caramel, la recepta és molt senzilla! Animeu-vos!
.

Ingredients:

- 350 gr de sucre
- 610 ml de llet sencera
- 250 ml de nata per muntar
- ½ culleradeta d’extracte de vainilla
- ½ culleradeta d’aroma de llimona (opcional)
- Ratlladura de 2 llimones
- 2 ous i 3 rovells

Preparació:

Per fer el caramel, posar en una paella de fons gruixut 100ml d’aigua i 250g de sucre a foc fort, i quan s’hagi fos el sucre abaixar-lo una mica. Deixar-lo al foc fins que el caramel sigui ros. Repartir-lo entre els motlles.
Posar la llet, la nata, l’extracte de vainilla, l’aroma de llimona i la ratlladura de llimona en un cassó i fer bullir la barreja. Apartar del foc i deixar reposar durant 30 minuts perquè es refredi i acabi d’agafar l’aroma.
Prescalfar el forn a 170ºC. En un bol, batre la resta del sucre, els ous sencers i els rovells fins a obtenir una barreja espessa.  Escalfar la barreja de la llet i la nata i afegir-la mica en mica i remenant a la barreja dels ous passant-la per un colador. Barrejar bé i posar la barreja als motllos fent-la passar altra vegada per un colador.
Posar aigua calenta en una plata de forn de manera que cobreixi fins a la meitat de les parets dels motllos. Enfornar al bany maria durant 30-35 minuts perquè els flams quedin ferms. Deixar que es refredin i a continuació refredar al menys durant 4 hores a la nevera.

Bon profit!!