dilluns, 7 de maig del 2012

Arròs verd melós amb gambes i calamars


Fa uns dies em va venir de gust fer un arròs amb uns calamars frescs, però alhora tenia uns espinacs a la nevera que calia aprofitar, així que rumiant em va venir al cap aquesta idea!
Fa força temps vaig veure al Karlos Arguiñano fent un brou d’espinacs per a fer un arròs verd d’acompanyament, però només usava l’aigua de bullir els espinacs per bullir l’arròs i que quedés d’aquest color. Per altra banda, una companya de feina em va comentar d’una recepta a la que anomenaven Arròs Shrek, i que era ideal perquè els nens es mengessin els espinacs, que consistia en fer un brou d’espinacs i triturar-los (com faig en aquesta recepta) i bullir l’arròs en ell.
Amb aquestes dues idees i el que tenia a la nevera vaig pensar: Per què no usar aquesta tècnica per un arròs melós?! I dit i fet! Aquí el teniu.
Espero que us agradi perquè a casa ens va encantar!


Ingredients (4 pers.):
- 300gr d’espinacs frescos
- 4 Calamars
- Un bon grapat de gambetes pelades
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 1 tros de pebrot vermell
- 8 gambes
- 250-300gr d’arròs integral (Jo he usat arròs integral però es pot usar arròs normal)
- Oli d’oliva
- Sal

Preparació:
Posar a bullir els espinacs nets i tallats amb una mica d’aigua, no els ha de cobrir perquè els espinacs deixen anar molta aigua. Un cop cuits, triturar els espinacs en la mateixa aigua de cocció, ha de quedar un brou d’espinacs, és a dir, no ha de quedar un puré ni una crema sinó un brou, un líquid d’un color verd fosc. Reservem.
Posar un rajolí d’oli en una cassola i saltejar les gambes breument i retirar de la cassola, i fer el mateix amb els calamars i les gambes pelades, saltejant cada ingredient un per un. Reservem.
En el mateix oli fer un sofregit amb la ceba, el pebrot vermell i els tomàquets madurs, tot tallat ben petit, afegint cada ingredient per separat i per aquest ordre.
Un cop estigui fet el sofregit, afegir els calamars i les gambes, remenar una mica i afegir també l’arròs i sofregir una mica.
Per tal que l’arròs quedi melós cal afegir el brou d’espinacs calent en diverses “tandes”, és a dir, inicialment es pot afegir la meitat del brou que haguem d’usar per fer l’arròs (unes 3 tasses de brou per cada tassa d’arròs, si en demana més posar-li), anem remenant de tant en tant i quan s’estigui quedant sec afegir la resta del brou (el brou es pot afegir en més de 2 vegades). Cal anar remenant a mesura que l’arròs es va coent perquè així deixa anar el midó i fa que quedi melós. Coure l’arròs uns 20-25 minuts.
Per altra banda, pelar les gambes deixant el cap i la part final de la cua.
Servir l’arròs i a sobre un parell de gambes per persona.