dilluns, 23 de juliol del 2012

Magret d'ànec amb salsa de vi negre


  
Una altra vegada el magret d'ànec és el protagonista del meu blog! Però és que m'encanta! I es pot fer de moltes maneres possibles!!
La recepta d'avui és super senzilla, ja que la salsa de vi negre és molt facileta i la combinació entre la salsa una mica agredolça i el magret és excel·lent!


Ingredients:

- 1 magret d’ànec
- 200 ml de vi negre
- 2 cullerades de mel
- Sal
- Pebre

Preparació:

Posar el vi i la mel en una paella i deixar reduir fins que adquireix una consistència espessa com de caramel.
Salpebrar l'ànec i fer uns talls a la pell del magret, a la part on està el greix, i posar-lo en una paella a foc mig per aquesta part per tal que deixi anar el greix i es vagi coent. Quan estigui ben ros per aquesta part girar-lo i tenir-lo només uns minuts.
Tallar el magret i posar-lo al plat amb una mica de salsa de vi negre i amb l’acompanyament que ens sembli, jo vaig triar unes patates tallades ben primetes i fregides.


diumenge, 15 de juliol del 2012

Llet fregida


Després de 2 mesos amb el blog inactiu, perquè entre unes coses i altres el temps passa volant, torno amb una recepta que gairebé tothom a tastat però que jo no havia fet mai a casa, i això que no té cap misteri!
La llet fregida no són unes postres gaire típiques a Catalunya, però fora d'aquí són força les regions on és consumeix i es troba a qualsevol carta de restaurant.
El gustet a canyella i sucre és tan típic dels postres del nostre país.... i el resultat és unes postres lleugeretes i d'un gustet molt bo.


Ingredients:

- 500 ml de llet
- 50 gr de sucre
- 50 gr de farina de blat de moro (Maicena)
- una branca de canyella
- un tros de pell de llimona
- 1 ou
- farina
- oli per fregir
- sucre
- canyella en pols


Preparació:

Reservem una mica de la llet freda i posem la resta en un cassó amb la branca de canyella i la pell de la llimona fins que arranqui al bull. Deixem reposar una mica per tal que infusioni. La colem.
Barregem el sucre i la farina de blat de moro i les dissolem en la llet freda que havíem reservat. Afegim aquesta barreja a la llet que hem infusionat i la tornem a posar al foc sense deixar de remoure fins que arrenqui al bull i espesseixi.
La posem en un motlle o en una plata i la deixem refredar. Jo la vaig posar una estona a la nevera quan s’havia refredat.
Tallar-la a trossos, passar-la per farina i ou batut i fregir. Un cop l’haguem tret del foc, deixar-la refredar una mica i abans que estigui freda arrebossar amb sucre i canyella.