dijous, 27 de setembre del 2012

Aperitiu de salmó fumat i formatge fresc



Darrerament estic publicant al blog receptes massa senzilles, i aquesta n’és una altra!! Dec estar una mica gandula..... Tinc pendent penjar la recepta que vaig presentar al concurs de la revista CUINA, que va convocar per a blogaires i que tenien com ingredient principal la cervesa, però  són unes postres i darrerament només publicava receptes dolces, així que....
Simplement és un “tunejat” de les típiques torradetes amb salmó que tots hem menjat en algun aperitiu de dinar familiar!


Ingredients:

- 1 ou
- 1 paquet de salmó fumat
- Formatge cremós tipus Philadelphia
- Anet
- Pa de motlle

Preparació:

Posem a bullir l’ou, fins que sigui cuit. Uns 12 minuts més o menys. Quan sigui cuit, el deixem refredar, el pelem i el ratllem. Reservem.
Torrem el pa de motlle i el tallem a trossos, jo ho he tallat cada llesca en 3 trossos, però es poden fer en forma de triangle, per exemple.
Agafem les làmines de salmó fumat, les tallem per la meitat i li posem a una de les puntes una mica de formatge crema i anet. Enrotllem el salmó fent un rotllo.
Posem els rotllos de salmó i formatge a sobre del pa torrat i li posem ou ratllat per sobre.


divendres, 21 de setembre del 2012

Classe amb en Pep Nogué a l'Espai Bonpreu



Avui no penjo una recepta, sinó un petit apunt sobre una experiència:  Una classe amb en Pep Nogué!. Avui ha estat el primer dia que he participat en una de les seves classes i la veritat és que m’ho he passat d’allò més bé i m’ha encantat l’experiència.
En Pep Nogué és un excel·lent cuiner i millor comunicador, que fa que les gairebé 2 hores que passes amb ell se’t passin en un tres i no res, gracies a la seva afabilitat i a la complicitat que adquireix amb els participants.


Les tres receptes que ha fet el Pep contenien algun tipus de beguda alcohòlica, i la veritat és que les tres m’han semblat extraordinàries, i no trigaré gaire a fer-les.

Platillo de cordonet, pollastre, salsitxa i rovellons


Cremós de fetge de pollastre amb vermut negre


Toffe de xocolata i licor de préssec


Bé, només volia explicar l’experiència viscuda i que tan m’ha agradat. No trigaré en tornar, si puc, i tampoc a fer les seves receptes!

dilluns, 17 de setembre del 2012

Trena amb poma, plàtan i maduixa




Hola de nou a tots i a totes!!
Crec que aquesta entrada no es pot tractar ni cop a recepta, perquè és tan i tan fàcil que no calen ni quantitats.
Això si, el resultat són unes postres o un berenar fantàstics i molt fàcils de fer, que ens poden treure de qualsevol compromís amb molt poca feina.
Si volem que com a postres quedi una mica més “resultón”, es pot servir la trena una mica calenta i acompanyada amb una bola de gelat.
Aaaahhh!!! També és una recepta i un recurs fantàstic per aprofitar alguna peça de fruita que s’ha de liquidar amb urgència de la nevera.
En aquest cas jo la he fet amb maduixes, plàtan i poma, però es pot fer amb la fruita que es vulgui, perquè accepta qualsevol combinació.

Ingredients:

- 1 poma
- 1 plàtan
- 1 grapat de maduixes
- Sucre moreno
- 1 làmina de pasta de full
- Ou batut per pintar

Preparació:

Agafar la làmina de pasta de full, desenrotllar-la i posar-la a sobre una plata de forn amb paper de forn. Per tal de poder muntar la trena, es tracta de marcar, sense tallar, un rectangle al centre de la làmina i la pasta que queda als costats tallar-la en tires, des del fi del rectangle fins a la fi de la massa.
Pelar la poma i el plàtan i rentar les maduixes, i tallar totes les fruites en làmines primetes. Posar les fruites al centre de la làmina de pasta de full i posar-hi sucre moreno per sobre, al gust.
Per fer la trena, cal posar primer els trossos de d’alt i baix de la làmina de pasta de full cap al centre de la làmina, és a dir, cal plegar-los cap al centre, i després anar plegant les diferents tires que hem fet, dels costats cap al centre intercalant una de cada costat, per tal que es vagi formant el dibuix de la trena.
Per acabar, pintar amb ou batut i posar-hi per sobre sucre moreno.
Posar al forn, prèviament escalfat, a 180ºC uns 20-25 minuts o fins que estigui daurada per sobre.