diumenge, 14 d’abril de 2013

Melitzanosaláta



 

Aquesta és la recepta que vaig fer per acompanyar amb el pa de pita, que vaig publicar fa uns dies.
La recepta ens la va fer en Pep Nogué en un dels darrers tallers al què vaig anar. Segons ens va explicar, la melitzanosaláta és una salsa feta a base d’albergínia escalivada i alls que es fa en diversos països del món àrab.
Veureu que porta 2 alls trinxats, per casa meva, va quedar massa picant. La propera vegada la faré només amb 1 dels alls, però us poso la recepta tal qual ens la va donar en Pep i la vaig fer perquè cadascú triï la quantitat d’all que posar-hi.

Ingredients:

- 2 albergínies tendres
- 2 alls trinxats
- Sal pebre blanc
- El suc de mitja llimona
- 60ml d’oli d’oliva extra verge
- 1 iogurt grec
- 1 culleradeta de cafè de comí en pols
- 1 culleradeta de sèsam
- Julivert picat

Per acompanyar: pa de pita, galetes de sèsam o torrades.

Preparació:

Punxeu les albergínies i poseu-les a coure al forn durant 40 minuts aproximadament, fins que siguin ben cuites.
Traieu-les del forn i tapeu-les durant un quart d’hora per què la pell s’estovi.
Una vegada fredes, talleu-les per la meitat i traieu-ne la polpa amb una cullera. Si té llavors, traieu-les per evitar que la salsa piqui.
Escalfeu l’oli en una paella i afegiu-hi la polpa de l’albergínia. Salteu-la uns minuts perquè perdi l’aigua.
Poseu-la en un cassó alt i estret i afegiu els alls, la sal, el pebre, el suc de llimona, el iogurt, el comí en pols i el sèsam. Tritureu-ho fins que quedi una pasta ben fina i sense grumolls.
Poseu la salsa en un bol i decoreu amb julivert picat.


5 comentaris:

  1. Menudo nombrecito, pero el resultado se ve magnifico, me apunto la receta, para probarlo, ya te contaré como me ha quedado, besos
    Sofía

    ResponElimina
  2. La melitzanosalata i l'hummus són les cremes gregues que més m'agraden. Vaig estar treballant un any en un restaurant grec de cuinera. imagina't si en preparàvem!! ha ha. T'ha quedat molt temptadora... i amb pita feta a casa no té preu! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vas treballar en un restaurant grec???!!! Que guai no??!! No seria l'Alexandros de Sabadell???

      Elimina
  3. El nom se las trae!!! però que bona és! petó

    ResponElimina
  4. Per mi 2 alls també són massa, jo l'adaptaria sense gens ni mica d'all.
    Ha de quedar boníssima!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.