diumenge, 28 de juliol del 2013

Gelat de vainilla (sense geladora)





Jo no tinc geladora, alguna vegada he pensat en comprar-la, però la veritat és que no tinc gaire espai a la cuina per guardar trastos i vaig pensar: provarem de fer els gelats sense geladora i segons com quedin decidirem! Així que vaig estar buscant i remenant per internet i finalment vaig trobar la pàgina d’una noia que és ideal!! Denikatessen és una pàgina elegant, tota dedicada als dolços i on s’expliquen una gran quantitat de gelats per fer sense geladora!! Així que seguint les instruccions d’aquesta noia vaig decidir-me a fer el gelat de vainilla que és realment cremós i amb un gust impressionant! Res a envejar als gelats comprats, tot el contrari!! I amb aquests dies tan calorosos què hi ha millor que un bon gelat?!!

Ingredients (per 1l  aproximadament):

- 150g de sucre blanc
- 240ml de llet sencera
- 1 beina de vainilla
- 4 rovells d’ou mitjà
- 480 ml de nata líquida (35% m.g.)

Preparació:

En un cassó posar la llet. Obrir la beina de vainilla longitudinalment i amb un ganivet retirar-ne les llavors. Afegir les llavors i la beina a la llet i fer que bulli. Quan comenci a bullir, retirar del foc, afegir el sucre i remenar perquè es desfasi, i deixar reposar 10 minuts.
En un bol batre els rovells de l’ou i tot seguit afegir gradualment la llet sense deixar de remoure perquè els rovells no quallin. Posar la barreja en un cassó i escalfar-la a foc lent, removent constantment perquè la crema no s’enganxi, fins que espesseixi. Retirar del foc i afegir-hi la nata líquida, per tallar la cocció, i remenar bé.
Preparar un bol amb aigua gelada on entri un altre bol per refredar la crema. Posar en aquest segon vol  la crema colada i deixar-la refredar.
Quan sigui freda posar-la en un recipient que pugui anar al congelador, ficar-la al congelador durant una hora. Treure-la i remenar-la amb un batedor de barnilles elèctric per trencar els cristalls que s’hagin format. Fer aquesta operació cada 30-45 minuts durant 2 o 3 hores.  Quan el gelat tingui la textura idònia ja el podem deixar al congelador llest per menjar. 


dimecres, 24 de juliol del 2013

Crema freda de carbassa i taronja



El blog portava parat des del mes de juny, fa aproximadament un mes, i no perquè no hagi cuinat... cuinar he cuinat però amb aquesta calor fa força mandra entrar a la cuina a fer segons què i també em costa força posar-me davant l’ordinador....uix quina inactivitat!! Bé, finalment he acumulat diverses receptes fresquetes així que no puc deixar de penjar-les!
Comencem amb aquesta cremeta freda, que és una recepta d’en Bruno Oteiza i que queda deliciosa!!!! Molt fina, fresqueta i amb un contrast exquisit entre la carbassa i la taronja! Ell l’acompanyava amb un “guacamole” i uns escamarlans, però jo vaig optar per una broqueta de gambes i pernil. Una combinació molt bona. Proveu-la perquè en aquests dies de calor aquestes cremes fredes són una súper delícia i molt nutritives!


Ingredients:
- 700 g de carbassa
- 3 taronges
- 125 g de formatge fresc tipus philadephia
- Sal

Preparació:

Pelar i tallar en trossos la carbassa i posar-la a bullir en abundant aigua amb sal. Un cop cuita la carbassa, colar-la però conservar l’aigua.
Triturar la carbassa amb el suc de les taronges i el formatge fresc. Ajustar la textura de la crema amb l’aigua de bullir la carbassa. (Jo no la vaig haver d’afegir tota, només un parell de rajolins, perquè amb això ja vaig obtenir la textura desitjada).
Refredar a la nevera.

Per acompanyar vaig embolicar unes gambes pelades amb pernil salat, les vaig punxar en una broqueta i les vaig posar al forn amb el gratinador per coure les gambes i que el pernil quedés cruixent.

Nota: Cal tenir en compte quan s’ajusta la textura que la crema en refredar-se s’espesseix una mica.